Kto sme
Všetky články
Vyberte sekciu
Vyberte sekciu
Programovanie

10+1 dôvod, prečo si vytvoriť eshop cez Wordpress

WordpressWordpress7/12/20237/12/2023

10+1 dôvod, prečo si vytvoriť eshop cez Wordpress

Premýšľate, akú platformu zvoliť pre váš internetový obchod, aby to nebolo príliš komplikované a na druhej strane ste nepostrádali užitočné funkcie? Stavte na Wordpress eshop. Môžete si v ňom vytvoriť predajnú stránku presne podľa predstáv, na mieru,  využívať množstvo benefitov a popritom všetkom pekne ušetriť.

Ako jednoducho na eshop cez WordPress?

Prostredníctvom WooCommerce bezplatného WordPress pluginu si pridáte do webstránky funkcionalitu eshopu. Je voľne stiahnuteľný z WordPress repozitára a kompatibilný s mnohými WordPress šablónami i väčšinou ich rozšírení. Pre inšpiráciu, v tomto texte nájdete 30 najpoužívanejších pre eshopy. Funkcionalitu internetového obchodu si môžete rozšíriť podľa želania pomocou doplnkových pluginov.

11 dôvodov, prečo staviť na WordPress eshop

A poďme pekne k jednotlivých výhodám, ktoré oceníte, pokiaľ sa rozhodnete pre tvorbu eshopu cez WordPress:

1. Vhodný aj pre začiatočníkov

Nemusíte sa obávať toho, že by ste si nevedeli rady s nastaveniami. Vo WordPresse sa poľahky zorientujete aj bez väčších skúseností. Bez väčšej námahy viete do eshopu pridávať produkty, kontrolovať sklad či riadiť objednávky. WordPress rozhranie je totižto veľmi intuitívne.

2. Flexibilita

Wordpress je veľmi flexibilná platforma, umožňujúca rôzne prispôsobenia. Vďaka nej si viete vytvoriť eshop presne zodpovedajúci vašim požiadavkám a potrebám, teda budete mať vlastný eshop na mieru.

3. Jednoduchšie a rýchlejšie vyhľadávanie tovaru

WooCommerce plugin pri tvorbe webu vo WordPresse umožňuje pridať ku každému produktu viacero kategórií, farieb, veľkostí a ďalších parametrov, ktoré uľahčia jeho vyhľadávanie.

4. Nastavenie viacerých druhov zoradenia

Zákazník si vie vybrať, či sa produkty zoradia podľa noviniek, ceny, popularity alebo hodnotenia.

5. Bohaté funkcie

Na eshop vo WordPresse si môžete popridávať mnohé funkcie a pluginy / rozšírenia. Napríklad zabezpečenie, SEO, správu objednávok, rezerváciu tovaru, online chat, či kalkulácie ceny dopravy na základe geolokalizácie zákazníka. Máte tu tiež dostupné pluginy pre účtovníctvo.

6. Profesionálne šablóny

Wordpress ponúka množstvo šablón, ktoré vám umožnia tvorbu profesionálneho eshopu. Okrem tých základných, voľne dostupných, viete využiť aj kvalitnejšie prémiové, ktoré vám ušetria ďalší čas a práce na webdizajne. 

7. Zabudovaná SEO optimalizácia

WordPress vám vďaka pluginu Yoast SEO pomôže aj so SEO optimalizáciou stránky. Uľahčí celý tento proces a umožňuje kontrolu jednotlivých textácií a parametrov pre Google. Ponúka tiež odporúčania pre vylepšenie SEO.


Viac o tom, ako tento plugin používať, si môžete pozrieť vo videu.


8. Stovky platobných brán

Vo WordPresse sa môžete spoľahnúť na podporu viac než 140 platobných brán. Dajú sa prijímať platby kreditnými kartami, prostredníctvom PayPal, Amazon Payments, Stripe, cez bankové prevody, pri doručení tovaru…

9. Žiadne ďalšie poplatky

Keďže WooCommerce aj WordPress sú zadarmo, nečakajú vás žiadne ďalšie extra poplatky. Čiže počiatočná investícia sa vám z dlhodobého hľadiska vyplatí. Navyše, mnoho pluginov a šablón je tiež k dispozícii zdarma alebo za pomerne nízku cenu. Toto v konečnom dôsledku zníži náklady na vytvorenie a prevádzku vášho eshopu.

10. Špičkové zabezpečenie

Platforma WordPress disponuje vstavanými bezpečnostnými funkciami, ktoré pomáhajú chrániť váš eshop pred rôznymi hrozbami, napríklad pred útokmi hackerov. Viete si tiež zvoliť ďalšie doplnky na vylepšenie bezpečnosti. 

11. Široká podpora

WordPress má vďaka svojej popularite aj veľmi veľkú podporu komunity. Vďaka nej vyriešite nejeden problém. Nájdete rady či potrebné zdroje bez potreby vyťažovať ďalšie firemné kapacity.

Premýšľate aj vy nad internetovým obchodom vo WordPresse? Potrebovali by ste niekoho na tvorbu eshopu na mieru? Pomôžeme vám. Vytvoríme vám moderný eshop plný funkcionalít so špičkovým dizajnom. Taký, ktorý vás výrazne odlíši od konkurencie. Pre viac informácii nás neváhajte kontaktovať.

Ďalšie články

Všetky naše referencie

Ďalšía kategória

Design